Tossa aikasemmin vähän aikaa sitten mahtailin sillä että alotan taas sairaalaruokarutiinit aikataulujen suhteen.

Nojoo, se siitä sitten. Mutta ihan vaan siksi että mulla ei kertakaikkiaan oo varaa syödä sillä tavalla.

Täällähän on käymässä ihmisille muutenkin samalla tavalla kuin esimerkiksi Jenkeissä, ihmiset lihoo koska moskaruoka on halpaa. Köyhällä ei ole yksinkertaisesti varaa laihduttaa, koska ei ole varaa ostaa vihanneksia ja hedelmiä joka päivä tai muuten lihaa, kalaa jne. Siihen kun lisää itsekurin joka loistaa puuttumisellaan ei hyvä seuraa.

Lääkärissä mua ei olla koskaan kehotettu laihduttamaan mutta monia muita kuitenkin. Ihan hyvä neuvo sinänsä mutta luulenpa että jokaikinen ylipainoinen tietää että laihduttamalla riskit sairastumiseen saattaa vähetä. Tosin mullekin kun tehtiin yleiskunnon kartoitus, kaikki arvot olivat kohdillaan, ainoastaan verenpaine oli koholla mutta se nyt on selitettävissä jatkuvalla stressillä. Veljeni tyttöystävä joka urheilee päivittäin ja pelaa jalkapalloa sai tietää että kolesteroliarvot oli aika koholla että se siitä harhaluulosta että ainoastaan lihavat ihmiset rasittavat terveydenhuoltoa.

Itsehän en ole koskaan ollut lääkärissä hoidettavana lihavuuteen liittyvissä asioissa, en edes taida olla niin lihava että apua saisin lihavuuteeni, muutoin kuin lääkärin kehotuksen että painoa kannattaisi pudottaa.

Moni lihava tosiaan tietää MITEN laihduttaa, mutta motivaatio ja apu yleensä puuttuu, lihava ei olisi lihava jos sillä olisi itsekuria, motivaatiota ja tsemppausta. Pitäisi oikeasti perehtyä lääkärissäkin siihen että lihava ohjattaisiin oikeanlaiseen neuvontaan niin että kartoitettaisiin oikeanlainen tapa ja annettaisiin tarpeeksi kannustusta. Ikinä ei liikaa voi liputtaa henkisen avun puolesta. Mutta sehän on surullisen kuuluisa fakta että Suomessa ei saa ennaltaehkäisevää hoitoa juuri mihinkään, itsemurhaakin pitää ensin yrittää ennenkuin pääsee psykiatrille. Jos se yritys onnistuu, se apuhan on silloin turhaa.

Ehkä tämä onkin se ajatus päättäjien kieroissa pääkopissa, rahat säästyy kun lihava vaan mättää moskaa suuhunsa ja lopulta kuolee sydänkohtaukseen ja masentunut tappaa itsensä, eipähän tarvitse maksaa maltaita psykiatrisesta hoidosta.