Lähdin torstaina kaverin luokse, tarkoitus oli juhlistaa vanhaa suomalaista perinnettä, eli Kekriä. Se on ennen kristinuskoa ollut sadonkorjuun, runsauden ja vanhan ajan loppumisen juhlaa. Kajaanissa tätä juhlitaan edelleen.

Käytiin ostamassa kokonainen broileri, lihaa ja kasviksia (lanttua, perunaa, bataattia ja porkkanaa), sipulia, kaalia ja sieniä sekä pekonia. Broileri täytettiin appelsiinilla ja taateleilla ja tehtiin valkoviinikastike ja lihalle punaviinikastike. Sipulit valeltiin hunajalla ja korppujauholla. Kaali, pekoni ja sienet paistettiin voissa pannulla. Jälkiruuaksi valmistettiin mansikkapiiras ja karamelliomenoita.

Käytiin hakemassa ulkoa ihan muutama risu koristeeksi, tuli tosi kivannäköistä! Tästä alkaa siis uusi perinne jota juhlistamme sitten joka vuosi.

Annoin kaverille lahjaksi itsetekemät Ruska-vanttuut, siitä ehtikin kulua varmaan 10 vuotta aikaa kun olen viimeksi lapasia tehnyt ja siltä ne vähän näyttikin, ajatus on kuitenkin tärkein. Itse sain lahjaksi vaikka mitä. Ison kansion piirustuspaperia, pienemmän kansion, hiiliä, väriliituja, akryylivärit ja pensseleitä ja ehkä parhaimman lahjan ikinä, kaveri oli teetettänyt kuvistani kirjasen johon oli laittanut runoja ja laulunsanoja. Aivan mieletön lahjaidea.

Vuokrattiin 3 leffaa; Trick or treat, My Bloody Valentine ja Shrooms. Ensimmäinen oli yllättävän hyvä "teinikauhuksi", yllättäviä käänteitä. My Bloody Valentine alkoi lupaavasti, mutta vaikka kesti vain hieman yli 1,5 tuntia se tuntui siltä kuin se olisi jatkunut reippaasti yli 2 tuntia. Liikaa jahkailua. Shrooms on Kaunan ja Ringin tekijöiltä, mutta sekin oli aikamoisen huono, ei lainkaan pelottava.

Nykyään kun on niin turtunut kaikkeen, mikään ei oikein enää pelota. Ainoastaan muunlaiset seikat tekee elokuvasta hyvän. Tänään tulee Rob Zombien versio Halloweenista, sillä on aina niitä splatter-leffoja joissa on muutenkin aika ällöttävä meininki, sellaista nyt jaksaa katellakin paremman puutteessa mutta mieluummin sitä katsoisi jotain sellaista joka vaikuttaa psyykeen. Leffa alkaakin vasta puoli kahden maissa yöllä, en tiedä jaksanko katsoa kun meinaa väsyttää hirveesti vaikka heräsin vasta kahden jälkeen.

Kuvapläjäys kekkereistä seuraavassa.