Voi elämän kevät. Oon pitkään halunnut kattoa ton leffan sen varsin onnistuneen markkinoinnin ja trailerin ansiosta. Pettymys oli kuitenkin aivan julmettu. Edes Gothika ei aikoinaan aiheuttanut yhtä suurta pettymystä vaikka silloin vituttikin maksaa 8 euroa sellaisesta suolletusta sonnasta.

Leffa on toteutettu Blair Witch Project tyyliin itsekuvatulla materiaalilla niin sanotusti. Blair Witch toisaalta silloin katottuna pelotti aivan törkeästi, mutta tämä sai lähinnä haukottelemaan.

Leffassa ei tapahtunut juurikaan yhtään mitään, päivisin kuvattiin pariskunnan normielämää. Näyttelijät oli tuikituntemattomia, eivätkä osanneet todellakaan tuoda esiin sitä kauhun tunnelmaa kun epäilee että omassa talossa kummittelee. Öisin kuvattiin pikakelauksella ja noin minuutin ajan joka yö näytettiin kun peitto heilui, ovi meni pikkasen edestakaisin, ja lattialle levitetyissä jauhoissa näkyi jalanjälkiä. That's it.

Pariskunnan keskistä skismaa tapahtumien takia yritettiin herätellä mutta se jäi todella valjuksi. Nainen vähän inisi ja mies vähän meni tossun alle.

Lopussa muikkeli puukottaa miehen ja viimeisen 5 minuutin ajan istuu lattialla huojuen edestakaisin, leffa loppuu poliisien tuloon.

Ei selvitetty yhtään, että mistä oli kyse, miksi. Pidän leffoista joissa ei ole varsinaista loppua, mutta tässä leffassa ei keskitytty yhtään siihen pahaan joka talossa vallitsi. Mistä se oli tullut ja mitä se siltä muikkelilta halusi. Se vain tepasteli talossa ja paukutteli ovia ja sai Ouija-laudan palamaan. Hienoa.

Puoleentoista tuntiin pitäisi ladata aika paljon tunnelmaa ja intensiivisyyttä jotta se onnistuisi, kun pitkän aikavälin tapahtumia kuvaillaan. Totaalinen epäonnistuminen, floppi, ripulituotos.

Nyt mainostetaan kakkososaa ja yleensähän kakkososat on aina edeltäjäänsä huonompia, joten enpä odota kovin innolla, vaikka traileri edelleen näytti taas oikein lupaavalta. Ärsyttää, että trailereista tehdään niin lupaavia (tietenkin tehdään).

2000- luvulla en ole nähnyt ainuttakaan leffaa joka olis mulle saanut aikaan minkään tason pelotuksia. Paitsi Ring, mutta sekin oli leffateatterissa katottuna erilainen kokemus, koska kauhuleffat nykyisin nojaa täysin niihin säikäytysefekteihin joissa yhtäkkiä musiikki pauhahtaa tai kuuluu jotain muuta kovaa ääntä, muuten kohtaus ei pelottaisi senkään vertaa.

Aasialaiset alkuperäiset versiot tosin on olleet karmivampia.

En suosittele kelleen, kutokaa vaikka sukat mieluummin.