Sain olla kesän jälkeen aika rauhassa. Isännöitsijän naapurille lähettämä kirjallinen huomatus toimi tai sitten ei.

Tänään kun olin lähdössä vanhempien luokse, ovikelloa ränkytettiin ja ovea potkittiin, juuri kun olin päässyt ovelle, kuulin vain loittonevien juoksevien askelten ääntä. En tiedä tekevätkö lapset tätä muillekin.

Jos vain joskus saisin edes yhden heistä kiinni, voin sanoa että ottaisin niskasta kiinni ja taluttaisin kotiin ja keskustelisin vanhempien kanssa.

Ainahan lapset tekevät kiusaa missä milloinkin, mutta tuntuu että nykypäivänä se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sanominen tuskin auttaa tuollaisille jatkuvaa kiusaa harrastaville kakaroille, he saavat vain lisää pontta touhuilleen joten ainoa asia on vain toivoa että se joskus loppuu. Milloin, en tiedä sitä.

Mua ei haittaa niinkään paljon se ovikellon pimputtaminen, mutta oveen potkimisesta jää rumia jälkiä. Vanhempieni seinän viereen lapset ovat piirrelleet sinisellä värillä isoja kirkkoveneitä.

Johtuuko se kenties siitä, että lapsilla ei ole enää minkään tasoisia virikkeitä mistä he olisivat tarpeeksi kiinnostuneita? Minkälaisia virikkeitä  tuollaisille kiusaa tekeville ylivilkkaille lapsille edes olisi olemassa? Kenties jokin liikuntaharrastus useita kertoja viikossa joka veisi mehut sen verran, ettei enää iltaisin jaksettaisi juosta naapurustossa potkimassa ovia. Tässä korostuu taas se vanhempien tärkeys siinäkin, että miten paljon he ovat kiinnostuneita panostamaan lastensa elämään. Onhan se helpompaa vaan antaa heidän juosta maita ja mantuja ja olla tiedottomana omien lasten tekemisistä. Ei sillä, sen ikäisiä lapsia on vaikea valvoa, kun ei voi pitää niitä omalla pihallakaan eikä juosta jatkuvasti heidän perässään. Vaikea asia.

Mahakin on taas vihotellut. Mulla on aina ollut tosi herkkä vatsa ja se menee sekaisin milloin mistäkin. Tänään se taisi mennä sekaisin kahvista, tai kanapastasta. Joskus riittää sekin, että menee vieraalle ihmiselle kylään ja juo hanavettä. Eli jos on hyvinkin erilainen bakteerikanta, niin maha sanoo murr. Pitäisi lääkärin kanssa keskustella asiasta, mutta olen melko varma että se ehdottaisi maitohappobakteereita. Niitä on kokeiltu, mutta niistä ei ole hyötyä.

Sain hyvän neuvon eräältä kaverilta. Jos saisin ne kakarat kiinni, voisin näyttää heille proteesiani ja sanoa että näin mulle kävi kun aikani potkiskelin ihmisten ovia.