Luin kesällä Kaari Utrion Uhritulet ja ihastuin palavasti siihen keskiaikaiseen maailmaan ja naisen asemaan siinä ajassa. Tai siis ei siinä itsessään ole mitään ihastelemista varsinaisesti mutta tietänette mitä  tarkotan.  Tästä intoutuneena päätin hankkia nämä muutkin Utrion kirjat ja totesin että huuto.net toimii tässäkin suhteessa aarreaittana. Sieltä löytyy näitä 5 euron hintaan joten pakkohan se oli jo huutaa. Eilen sainki postissa Viipurin kaunottaren jonka kimppuun käyn heti, kunhan saan luettua Kasvun vuodet. Siinäkin on ihana tarina, kertoo köyhästä tytöstä rikkaan naisen palveluksessa 1900-luvun alun Walesissa. Oon ihan hurahtanut näihin historiallisiin romaaneihin; Kotiopettajattaren romaanikin mulla on jäänyt kesken mutta jotenki tuntuu liian raskaalta nyt. Niin ja sitten ois toi Anna Karenina tiiliskivi oottamassa...Eh.

               

Viime päivät on ollu kevyempi fiilis johtuen siitä että oon syönytkin vähemmän ja vatsa toimii. Kunpa nyt saisin pidettyä tän fiiliksen ja sitten kun saan proteesin, voisin siirtyä tohon ulkoiluun sen lisäksi että ruokailutottumusremontti pääsisi tositoimiin. Pelkäsin sitäkin että olisin lihonut näinä kahtena kuukautena kun oon vaan istunu pyörätuolissa mutta eilen ku kävin vaa'alla, se ei näyttänyt yhtään enempää vaan itseasiassa vähemmän. Tilanne tosin korjaantuu sillä että saan proteesin, siitä saadaan muutama kilo lisää. Mutta mitään ei ole siis ainakaan tullut lisää tähän ruhoon ja varmaan osittain senkin innoittamana taidan alkaa päivittäin vähentämään sitä syömisen määrää. Mä haluan elämääni äksöniä ja hyvää oloa!

Arskasta lähtee kauheesti karvaa ja se saakin nyt joka päivä Multicatia eli edesmennyttä Pirskattia, kuulemma kuuriluontosesti se vähentäisi tota älytöntä karvanlähtöä. Ellille varaan ens viikolla ajan lekurille, se kääntää päätä aina syödessään ja pitää semmosta ihmeellistä rouskuttavaa ääntä hampaillaan kun puree, ei koko ajan mutta välillä.