Otin tänään Elliltä kaulurin pois ja riemuhan siitä repesi. Heti alko likka pesemään itseään kun ei raukka ollut voinut peseytyä kolmeen päivään. Leikkimäänkin intoutui, nyt se koisaa tuolla makkarin hyllyn päällä normaaliin tapaansa.

Rupesin tossa jälkeenpäin kelaamaan miten kamalaa kohtelua Elli siellä lekurissa sai. Vaikka se mies osaskin leikata, niin kummastusta herätti se, että välittömästi nukutuspiikin annettuaan lekuri otti Ellin ja viskas sen vessan lattialle oven taakse sammumaan. Yleensä omistaja saa silitellä ja rauhotella kissaa kun se siihen pöydälle nukahtaa ja sen jälkeen se viedään leikattavaksi. Kuitenki kyseessä on rakas lemmikki.

Lekuri sanoi että leikkausta voi tulla kattomaan jos rahkeet riittää. Menin sitte kattelemaan kun se valmisteli Elliä. Se laittoi Ellin metalliselle alustalle hiukan pää alaspäin selälleen ja sitoi jalat levälleen kangaspaloilla leikkauspöytään. Suurinta ihmetystä aiheutti se, että Ellille ei leikkauksen ajaksi laitettu minkäänlaista tippaa eikä happilaitetta. Onko tää vaan suurempien klinikoiden käytäntö tai näkeekö sitä vaan telkkarissa?

Elli alkoikin heräilemään hyvin pian sen leikkauksen jälkeen, se liikkui jo autossa kun oltiin lähetty lekurista. Mulle tuli kauhee olo et mitä jos se olikin jo tajuissaan siinä leikkauksen aikana?

Sama eläinlääkäri aikoinaan antoi viimeisen piikin vanhempien kissalle ja viskasi sen samaan vessatilaan kuolemaan, jotta paikat ei sotkeentuisi oksennukseen tai muuhun. Mun mielestä tollanen on ihan hirveetä, eikö omistajan pitäisi saada viettää eläimen kanssa viimeiset hetket, Sirokin oli meillä 14 vuotta. Seuraavan kerran kun jotain asiaa eläinlääkäriin tulee, meen sellaisena päivänä jolloin siellä on toinen lääkäri.