Jos torstaina ei ala tapahtua, mun pitää ilmeisesti ekaa kertaa elämässäni vaatia itelleni toista lääkäriä.

Menin tässä vajaa kuukausi sitten uuden lääkärini vastaanotolle. Sitä ennen olimme kerran jutelleet puhelimessa.

Kerroin jo puhelimessa että nyt alkaisi olla kiire. Kuljetuspalvelukorttini määräaikaisuus menee umpeen ja koska tilanne on täysin sama kun se oli 2-3 kuukautta sitten kun mulle kuntoutustuki myönnettiin, ajattelin lääkärin vain laittavan vammaispalveluun lausuntoa, että tilanne on edelleen sama, kuljetuspalvelu on edelleen tarpeellinen. Samoin kerroin sekä puhelimessa, että tapaamisella että kuntoutustuki on voimassa toukokuun loppuun asti, koska sairasloma on siihen asti voimassa.

Painotin, että sairaslomaa pitää jatkaa, koska mulla on edessä Kelan kuntoutuskartotukset ja ammatilliseen kuntoutukseen hakeutuminen joskus hamassa tulevaisuudessa koska niissä kestää aina. Myöskin kuntoutuspuolen asiat on ihan samalla tolalla kuin pari kuukautta sitten kun se kuntoutustuki myönnettiin. Luulin asian olevan harvinaisen selvä.

Viime kerralla kun kävin vastaanotolla, lääkäri kirjoitti Post-it lapuille kaikkea mahdollista, oli olevinaan kartalla sun muuta vastaavaa. Yritin taas selittää ja selittää että näillä asioilla on KIIRE! No hän antoi mulle soittoajan jolloin ajattelin hänen vain ilmoittavan, että nyt on se ja tämä ja tuo laitettu eteenpäin. Eipäs ollutkaan näin, vaan hän ilmoitti puhelimessa, ettei ole antanut lisää sairaslomaa, ei ole tehnyt B-lausuntoja Kelaan eikä vammaispalveluun. Syynä se, ettei hän oikein tiedä mitä mihinkin kohtaan pitäisi kirjoittaa.

Luulisi tässä kolme kertaa puhelimessa juttelulla ja kertakäynnillä selviävän että mikä se mun tilanne tällä hetkellä on. Hänen ei olis muuta tarvinnut tehdä, kuin lukea mitä edellisessä B-lausunnossa lukee kun kuntoutustuki myönnettiin ja lisätä sinne lause "kts. edellistä lausuntoa". Tai vastaavaa. Sen lisäksi hän on helmikuun tulonsa jälkeen ollut reilun kuukauden lomalla ja hän on ensi viikolla lähdössä taas 2,5 viikon lomalle.

Ihan oikeasti!? Mulla katkee pian rahantulo ja mites mä sitten suun panen? Herra yleislääketieteen erikoislääkäri ei vissiin ole ajatellut sitä, että tää neiti potilasasiakas on ihminen jolla on ainoona tulonlähteenä kuntoutustuki. Sillä on ollut tässä kuukausi aikaa tehdä noi asiat selviksi ja laittaa eteenpäin, mutta koska sille on jäänyt epäselväksi muutama kohta mitä niihin pitää laittaa, se on päättänyt venyttää ja vanuttaa asioiden eteenpäin laittoa. Pitihän tällänenkin lääkäri sitten tielle sattua tottakai, ettei se elämä liian helpoksi vaan taas vahingossakaan mene.

Nyt on sit kuljetuskorttipalvelukin katkennut, eli en pääse minnekään muualle kuin tohon monopolikalliiseen lähik-kauppaan. Voisinhan mä tietysti mennä junallakin, mutta siinä on aina omat vaikeutensa kanniskella kauppakasseja kävelykepin kanssa. Pelkään että pian katkee toi sairasloma ja sen myötä kuntoutustukikin, kun se saamaton lapatossu ei saa mitään aikaiseksi. Se ei ollut edes tajunnut, että uusittavat reseptit laitetaan tähän apteekkiin; se oli uusinut ne, mutta jättänyt pöydälleen ja niin ollen aika monet oli jääneet ilman lääkkeitään vähäksi aikaa.

Kiukku kihisee valmiiksi jo aika hyvin, nyrkki viuhuu pöydälle jos se taas aikoo vitkutella.