Viikonlopuks T oli järjestänyt meille toimintaa varaamalla liput oopperaan. Se olikin mulle ensimmäinen kerta, ajatus on aina kiehtonut mutta ajatukset siitä on olleet hieman vääriä ja ennakkoluuloisia. Luulin ennen, että kaikki liput sinne on tosi tyyriitä, mutta todellisuudessa hinnottelu menee vähän niinkuin parvien mukaan. Me oltiin siellä ylimmällä parvella, mikä oli mun mielestä parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi siinä kalleimmalla paikalla oleminen. Sai olla suhteellisen väljästi ja rauhassa ja näki orkesterimonttuun ja näyttämölle, sekä muut ihmiset. Sen lisäksi olin aina miettinyt että miten siitä laulusta tajuaa mitään, mutta kas kummaa näyttämön yläpuolella meni tekstitykset. Kovin kätevää.

Ooppera jota mentiin katsomaan oli Giacomo Puccinin Il trittico. Kolmen minioopperan sarja, joiden osilla ei ollut oikeastaan mitään yhteistä. Sisar Angelicasta tykkäsin tosi paljon, tirautin jopa kyyneliä. Tabarrosta en oikein pitänyt, koska se laahasi koko näytöksen ajan ja vasta lopussa näytettiin sellaista tunnetta ja intohimoa mitä ooppera ois vaatinut koko ajan. Meinasin siis nukahtaa (tuhma minä). Viiimeinen osa, Gianni Schicci, oli aika erikoinen. Humoristinen ja henkilöhahmot oli huvittavia.

Aion kyllä toistekin mennä, suunniteltiin jo yhden ystävän kanssa menevämme katsomaan Julius Caesar ensi vuonna.

Tuli tälläydyttyäkin, en oo pitkiin aikoihin laittanu itteä ihan noin. Kun ei sitä nykysin oikein käy missään niin miksi sitä laittaisi. Itseä vähän mietitytti se, että jotkut tuli oopperaan lenkkareissa ja farkuissa ja t-paidassa. Mun mielestä, kun on tollanen ns. korkeakulttuuria esittävä paikka niin on jollain tapaa kunnioittavaa itse paikkaa ja muita ihmisiä, sekä niitä näytöksiä kohtaan että pukeutuis vähän siistimmin. Ei tarvii laittaa kolmiosaista pukua niinkuin T, tai iltapukua, mutta jotakin hieman siistimpää. Kai se on tää suomalainen vaatimaton kulttuuri, ja sellainen mentaliteetti miehillä varsinkin että "ei sinne nyt mitään sen ihmeempiä tarvitse". Mutta kun on annettu mahdollisuus mennä sellaiseen paikkaan jonne voi pukeutua, miksi ei sitä tekisi. Ei niitä sellaisia paikkoja kuitenkaan meillä täällä Suomessa ainakaan hirveesti ole, minne vois laittaa parastaan.