Olen kärsinyt teini-iästä saakka ihottumasta kasvoillani joka pahenee ja paranee vähän väliä. Sillä tuntuu olevan ihan oma tahto johon ei tunnu mikään tepsivän. Sain joskus 16-vuotiaana siihen akneantibioottikuurin ja lääkäriltä lauseen "En nyt rupea hoitamaan tätä, kun se olisi niin pitkäkestoinen juttu". No soromnoo sitten vain. Söin pillereitä aikani kunnes heitin niillä vesilintua sillä tämä ei ole aknea.

Viimeisin diagnoosi joka on tehty tällä samalla reissulla on ruusufinni eli rosacea. Nyt olen parin viikon ajan päivittäin levittänyt kasvoihin Rosazol-nimistä antibioottivoidetta ja iho näyttää menevän päivä päivältä pahempaan kuntoon. Iho kutisee ja voide kuivattaa, sen lisäksi se tekee pieniä finniryppäitä joka puolelle kasvoja. Olen lääkärin kanssa keskustellut asiasta mutta hän on sitä mieltä että voide ei heti auta, vaan sitä on käytettävä ainakin kuukausi. Nyt kasvoni muistuttavat lähinnä tomaattia jolla on vesirokko.

Luulisi että antibioottivoiteen tarkoitus oli vähentää punoitusta kasvoissa eikä lisätä sitä pienten näppylöiden kera. Voihan se tietysti olla että voide tehoaa sillä tavalla että se pukkaa kaiken paskan ulos ihosta, mutta tämä on kyllä jotain aivan järkyttävää. Eihän tässä kehtaa edes ihmisten ilmoille mennä, pitäisi laittaa naama täyteen meikkivoidetta joka tukkii ihohuokoset ja noidankehä on valmis. Hävettää näyttäytyä murullekin tällaisella naamalla mutta minkäs teet, toivottavasti se ymmärtää että tämä on ohimenevä vaihe, vai onko?

Mielestäni lääkärin pitäisi kuunnella potilasta kun se sanoo että tämä ei nyt toimi. Kuka muu tietäisi minun vartalossani tapahtuvista asioista paremmin kuin minä itse? No okei, lääkäri tekee diagnoosit mutta nykyisin se onnistuu ihan itsekin nettiä selaamalla.