Käyn ruokajonossa koska olen köyhä. Olen kiitollinen kaikesta siitä avusta jonka siellä saan. Kuitenkin pistää joka kerran korvista sauhuamaan toden teolla se, miten eriarvoisessa asemassa olen maahanmuuttajiin. En ole rasisti, mutta en pidä siitä että maahanmuuttajia kohdellaan niin eri tavoin. Jonotellessa eri ruokapisteillä katselin, kun työntekijät tunkevat maahanmuuttajanaisten kasseihin isoja laatikoita possun sisäfileitä, lihapiirakoita, kilon paketin uunikermaperunoita, suklaapatukoita lapsille ja karjalanpiirakoita, broileria, tiskin alta löytyy jopa leivoksia ja kakkuja. Käsittääkseni muslimit eivät edes syö sianlihaa.

Oma vuoroni tulee ja saan paketillisen grillimakkaraa ja  400g lihamakaronilaatikkovalmisteen ja kalapihvejä. Saan toki lisäksi leipää ja kasviksia (yksi tomaatti, yksi mandariini ja yksi paprika), mutta kyllä se tekee katkeraksi, että toiset saavat noin paljon enemmän. Heillä on toki ainakin omien sanojensa mukaan ainakin 8 lasta. Edessäni naiselle ruokaa jakava rouva sai jo noottia eräältä toiselta työntekijältä, että rajottaa jotta muillekin jäisi jotain.

Edelleenkin korostan, että olen kiitollinen kaikesta siitä avusta jonka saan, kyllä makkarallakin mahansa täyttää mutta eniten raivostuttaa se, miten eriarvoisessa asemassa tunnen olevani omassa maassani.